niedziela, 24 listopada 2013

pieczarki w panierce


Składniki:
Kilka pieczarek
2 jajka
Bułka tarta
Sól i pieprz
Olej do smażenia

Wykonanie:
Pieczarki oczyścić i umyć. Jajka roztrzepać w miseczce z solą i pieprzem. Obtoczyć w nich pieczarki a następnie w bułce tartej. Smażyć na małym ogniu z obu tron do momentu, kiedy się ładnie zarumienią J

Pieczarki można wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu J


Pieczone udka z kurczaka


Składniki:
Udka z kurczaka
Przyprawa do drobiu
Papryka słodka i ostra
Majeranek
Czosnek
Sól i pieprz

Przygotowanie:
Udka umyć i dokładnie oczyścić. Obsypać przyprawami i natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do blaszki włożyć folię aluminiową i zawinąć w niej udka. Piec ok. 40  minut w temperaturze 180 C.


Podawać z tym, co lubimy najbardziej J





Lekka pierś z kurczaka :)


Składniki:
Pierś z kurczaka
Złocista przyprawa do kurczaka
Słodka i ostra papryka w proszku

Przygotowanie:
Pierś oczyścić dokładnie i pokroić  tak jak lubimy najbardziej J

Obsypać pierś przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie smażymy pierś bez tłuszczu na małym ogniu. 

Koktajl bananowy z malinami :)


Składniki:
2 banany
Kilka kostek lodu
Jogurt grecki light
Szklanka malin

  Wykonanie:
Banany zmiksować z kostkami lodu i jogurtem greckim. Osobno zmiksować maliny. Do szklanki wlać zmiksowane banany z jogurtem i lodem, a na wierzch wlewamy maliny. Proponuję wszystko lekko wymieszać :) Smacznego! :)

Print