wtorek, 25 sierpnia 2015

Zapiekanki z pieczarkami na bagietce

Szybka i smaczna propozycja na jeden z posiłków :)



Składniki na 2 zapiekanki:
1 bagietka
4-5 pieczarek pokrojonych w paski
1/3 średniej cebuli
masło i odrobina oliwy
sól i pieprz świeżo mielony
kawałek żółtego sra lub mozzarelli

Przygotowanie:
Cebulkę podsmażyć na niedużej ilości masła i odrobinie oleju, następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć chwilkę na małym ogniu - często mieszając.
Doprawić wedle upodobań.

Bagietkę przekroić na pół. Na każdą nałożyć podsmażone pieczarki z cebulką.
Na wierzch posypać stary ser żółty lub poukładać pokrojoną w plastry mozzarellę.

Podawać z ulubionymi sosami lub ketchupem.

PS.Można dodać również jakąś dobrą kiełbaskę lub szynkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ślicznie dziękuję za komentarz :)

Print